- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 100 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Pohanka | 100 |
Uzený losos Lidl | 100 |
Citronová šťáva | 20 |
Parmezán 25% | 3 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka nebo jiné bylinky
Energetická hodnota celkem: 3041 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Řepu uvaříme den předem do poloměkka (vaříme ve šlupce s bobkovým listem a svazkem tymiánu). Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou. Dvojnásobné množství vody než je pohanky osolíme a uvedeme do varu, vsypeme pohanku, promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou, vařič vypneme a necháme pohanku v teple dojít(nejlépe den předem) Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo: dusíme v troše vody do poloměkka. Řepu oloupeme, nastrouháme, přidáme šťávu z půlky citronu, promícháme. Uzeného lososa(nejlépe vcelku) rozdělíme na malé kousky. Vše smícháme dohromady. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jinak losos s pepřem (takový kousek vcelku) z Lidlu - nemá konkurenci :-)
Motylka: tenhle postup přípravy pohanky se nazývá zápara, a podle návodu se nechává dojít 12-16 hodin ... takže asi nejlíp den předem a nechat dojít přes noc. Když bys ji dělala až těsně před přípravou salátu, asi bys ji musela vařit déle